Vårkoll i kuporna

Nu har vi haft ett tillfälligt besök av våren. Söndag-måndag var nästan sommarvarma, 15-16 grader, solsken och lugnt väder lockade ut både bin och biodlare. Jag passade på att titta i kuporna. Fyra av fem samhällen hade gott om foder kvar, de har nog inte kommit igång med yngelproduktionen. Men det största samhället hade bara litet foder kvar i sista ramen. Av sockret som de fick för drygt två veckor sen var det mesta orört, kanske har bina haft svårt att hitta vatten att lösa upp sockret med. Jag bestämmer mig för att det här samhället ska få en giva med sockerlösning. De har litet nyindragen nektar också, krokusen har slagit ut i söderrabatten, blåsippor vid husväggen och tussilago lockar med färsk mat.
Tranorna har varit här ett par veckor nu, och övat sin dans. De har hittills mest hållit till vid Övre Bosjön, där isen varit borta ett tag. Just idag har isen gått upp på Nedre Bosjön, då kommer det snart att vara grönt på tranornas dansgolv.

29 Mar 2017

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se