Avancerad trädfällning

Det stora fågelbärsträdet nära bikuporna var så vackert varje vår när det blommade och bina surrade runt i blommorna. De senaste tio åren har det dock börjat luta alltmer, och till slut vågade jag inte passera under, inte ens under lugna dagar. Stammen hängde mot ett plommonträd, och grenarna hade trasslat in sig i buskaget runtom. Här behövdes expertis för att få ner trädet utan missöden, och utan att störa bina. Som tur var fick jag sakkunnig hjälp. Själv är jag så höjdrädd så jag knappt vågade titta när jag tog fotona.

Det var tolv grader varmt, lugnt och litet lätt duggregn, och en del nyfikna bin kom ut, troligen kände de doften av det hackade träet, det påminner nog om våren. Dagen innan var det också varmt, då passade jag på att behandla med oxalsyra, och så fick de sin vinterpackning av torkade ormbunkar.

Det behövdes en rejäl gallring bland plommon- och krikonbuskar för att få ner de stora träden, men jag tror det finns tillräckligt många kvar för att ge en vacker blomning i vår. Dessutom kom det fram ett par rosbuskar som nu får chansen att blomma igen. I skogsbrynet en bit bort kommer nya fågelbärsträd, de var verkligen dekorativa för några veckor sedan.

18 Nov 2020

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se