Snö framför kuporna

Så blev det då vinter igen. Tjälen hade gått ur och hasselhängena slagit ut. Redan den 15 februari var bina ute i vårsolen. Då var nästan all snö borta, och de bin som hamnade på marken kunde klara sig upp och hem igen. Men i tisdags vräkte snön ner, och ännu mer i onsdags. Ett par decimeter nysnö på marken, men inget framför flustren, eftersom det inte finns några "verandor" på de här kuporna. I torsdags var det vackert väder igen och det var risk att bina skulle ge sig ut, bländas av solen och störta i den kalla snön. Jag tog med mig den halvfulla askhinken och strödde ut allt framför kuporna. Igår kväll kom det nån centimeter snö till, och ingen aska finns förrän jag eldat i kaminen.
Idag var det inneväder, har sett över hemsidan och kompletterat avsnittet om biodling med litet om kupor, ramar och utrustning.
I sista momangen betalade jag försäkringen mot yngelröta. Förra våren var det ett utbrott bara en halvmil bort, hoppas mina klarar sig.

26 Feb 2017

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se