Sen svampskörd

Igår förmiddag kom vintern med ett ihållande snöfall. Det började bli vitt på marken, och det verkade definitivt för sent att skörda de svarta trumpeterna som jag såg ute i backen häromdagen. Men så slog det om till regn, och därefter uppklarnande och en klar kall natt. Idag på förmiddagen var förhållandena idealiska för skörd. Det var bara att lyfta upp de svarta buketterna och putsa bort det nedersta av foten med svampkniven. Sen hamnade en del av svampen direkt i frysen, en del smulades sönder och las på tork. En liter av smulorna fick bli svampchutney, den innehåller honung och finns på RECEPT, bland Grönsaker. Prova det gärna!
På onsdag träffas biodlarna på årsmöte i Ervalla. Utöver de vanliga årsmötesärendena kommer vi nog att göra upp planer för deltagandet i julmarknaden i Frövifors helgen 25-26 november. Det är då vi kan träffa flera tusen besökare och berätta om våra bin. Det här är första gången som föreningen kan sälja av sin egen honung.

12 Nov 2017

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se