Säsongsavslutning

Nu är biodlingen definitivt avslutad för i år. I slutet av oktober var det ett par soliga dagar, och bina var ute på nöjesflygning. Jag passade på att titta efter i kuporna. Ramarna var fulla med foder, och bina hade börjat dra ihop sig i vinterklot. Tre av kuporna fick de lätta sommartaken utbytta mot litet mer täckande huvar. De tre andra ska jag eventuellt svepa om med svart papp, som skydd mot vindar och vinterkyla. Det kan behövas om temperaturen går neråt minus 25. Än har vintern bara börjat. Sjön har lagt sig, några centimeter snö och sju grader kallt hittills, men hur det blir sen vet man ju inte.
I honungsboden är all honung såld eller borttingad, bara några ljus och litet vax finns kvar. Men den som inte laddat upp med honung inför vintern har fortfarande chansen. Mina biodlarkollegor har honung kvar och kommer att vara med på julmarknaden i Frövifors Papperbruksmuseum helgen 19 - 20 november kl 10 - 16. Vi kanske ses där!
På onsdag 16 november kl 18.30 träffas biodlarna i hembygdsgården i Ervalla för årsmöte. Då blir det biodlarsurr om både det gångna och det kommande året.

13 Nov 2016

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se