Nu vilar bina

Den gångna natten kröp temperaturen ner till minus nio grader. Det känner bina av inne i kupan, och de drar sig tätare samman. Framåt morgonen blev det mildare, och vid middagstid var det ett par plusgrader igen. Jag tog en liten promenad och passade på att undersöka bisamhällena med mitt enkla stetoskop. Det är bara en plastslang med en öronpropp i ena änden. Tack vare mina specialbottnar med nät så kan jag sticka in slangen bakifrån, och behöver inte irritera bina vid flustret. I de tre nya samhällena hördes ett lugnt och belåtet surrande, allt väl. De två nästa surrade också lugnt, men litet svagare, de kanske sitter högre upp i kupan. Från det sista samhället hördes ingenting, oroväckande! Kanske blir det sol och litet varmare de närmaste dagarna, då får jag kolla igen.
För en tid sen läste jag en intressant artikel om hur bin vilar, tror det var i Bitidningen, men jag kan inte hitta den nu. Bilderna visade hur biet sitter tvärsöver kakgatan, med huvudet inkilat i en cell i den ena kakan, och stjärten i den andra kakan. Vingar och ben hänger skönt avslappat neråt. Efter en stunds vila byter de plats med varandra, så alla får känna den sköna värmen mitt inne i klotet, där drottningen sitter hela tiden.

7 Dec 2016

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se