Kakhonung

Igår, när det varken var för hett eller för blåsigt, passade jag på att kika in i kuporna. Det har kommit in mycket honung sedan förra veckan. Tre av samhällena står redan på sex lådor, och högre vill jag inte ha dem. Därför plockade jag ur fulla eller nästan fulla ramar ur de två översta lådorna och ersatte med mellanväggar. Två samhällen har fem lådor, där skattade jag också några ramar. De övriga två har ungdrottningar som just kommit igång med äggläggningen, så där är det nog inte mycket honung att hämta för mig.
Nu hoppas jag få tag på de kunder som har väntat på kakhonung sedan förra sommaren. Det är ju bara en kort tid nu på sommaren som bina bygger så fina och jämna kakor så det går att sälja som kakhonung. Mot slutet av sommaren blir många kakor halvfyllda. Kanske ska jag göra ett experiment och lägga några kakor i frysen, och se om det fortfarande är härligt rinnande honung när jag plockar fram dem till julmarknaden.
Lördagen efter midsommar räknar jag med att delta på Järle Marknad tillsammans med några kamrater från Ervalla biodlare. Vi kommer att sälja mogen honung från föreningens egen bigård, och från ett par av medlemmarna, flytande primörhonung och kanske kakhonung. I morgon eftermiddag ska vi träffas i bigården vid Ervalla Hembygdsgård, och se hur föreningens bin mår, snygga till litet och diskutera vad vi ska sälja på marknaden. Vi hoppas på lagom varmt väder i Järle, så vi kan ha med demonstrationskupan och visa upp, och berätta om binas liv.

13 Jun 2018

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se