Hallonhonung på gång

Nu har det varit några varma dagar, och hallonblommorna har slagit ut. Det tycks som om de flesta har klarat sig genom vårens frostnätter, men blomningen kommer litet senare än vanligt. Nu är det full fart på bina, utöver hallonen kan de välja på vitklöver, nävor, blågull och mycket annat. För en vecka sedan, när blåst och regn tog paus, beslöt jag att dela på de stora samhällena för att förhindra svärmning. Tyvärr var jag litet sen, just som jag klev ut genom dörren var en svärm på väg upp i plommonbuskaget. Kvar i kupan fanns ett tiotal nästan färdiga viseceller och mycket bin, så det räckte till ett par avläggare. Idag har jag satt på skattlådor där det verkade behövas. Om det vackra vädret fortsätter går det nog att få in första skörden av flytande honung i nästa vecka.
På onsdag är det biodlarmöte i Ervalla, då blir det tillfälle att jämföra med de andra biodlarna hur bin och blommor har utvecklats. Lördag den 1 juli är det marknad i Järle, föreningen ska som vanligt vara med och informera om biodling och sälja honung. Vi får väl göra upp schemat nu på mötet. Hoppas att några fler hinner få fram nyslungad honung till marknaden.

19 Jun 2017

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se