Bofinken har kommit

Nu måste väl ändå våren vara här! I förmiddags hoppade två bofinkhannar omkring och plockade frön nedanför fågelstugan. Omkring månadsskiftet mars-april brukar de första hannarna komma, och honorna nån vecka senare. Hoppas att de upptäcker att det finns två inflyttningsklara holkar intill huset.
Vid bimötet igår blev det som så ofta förr tal om varroabekämpning. Det kan vara lämpligt att redan nu lägga in varroagaller under bina, för att se om något av samhällena verkar ha färre varroa än de andra. I maj kan vi göra en noggrannare undersökning för att eventuellt hitta bin med VSH-egenskaper. Kanske bäst att läsa på litet mer om VSH-projektet först.
Infobigårdens kupvåg har visat litet konstiga resultat på sistone, men nu fick vi förklaringen. Den 22 februari har någon, troligen en liten mus, bitit av sladden från termometern inne i kupan. Det var alltså inget fel på bina, när temperaturkurvan sjönk från trettio till noll grader på ett dygn. Förhoppningsvis går det att sno ihop tåtarna igen. Övriga sladdar har klarat sig, och visar en jämn foderåtgång.
Nästa gång, lördag den 8 april, blir det arbetsdag. Det finns jobb att göra både med förrådet och utomhus.

Till sist litet vårblommor! Jag tog en kort promenad runt huset idag, och se vad som vågat fram i vårvärmen.

16 Mar 2017

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se