Biodlarnas jubileumskaka

Det stundar till hundraårsjubileum för biodlarna. Många kommer att fira på den officiella födelsedagen den 31 augusti, men i Ervalla har vi valt att slå oss tillsammans med andra föreningar på orten och satsa på Ervalladagen i september.
På träffen vid föreningsbigården i kväll såg vi först till att våra tre bisamhällen fick en första giva av vinterfoder. Litet slyrensning hanns också med innan regnet kom.
Vid kaffet inne i Hembygdsgården fick vi litet mer information om planerna för Ervalladagen den 7/9 kl 10-14. Biodlarna bidrar med en frågerunda om bin, demonstrationskupa och försäljning av honung, och förstås prat om bin och biodling.
Hembygdsföreningen står för kaffeserveringen, och då hade det kanske passat med jubileumskakan. För säkerhets skull gjorde jag ett provbak innan, och det var nog tur. Receptet i Bitidningen nr 6 är tyvärr inte fullständigt, man måste gissa litet.
Själva mandelbottnen blev nog bra, men till honungsfudgen skulle det vara choklad och sötmandel av okänd mängd. Jag tog 100 g choklad och 50 g mandel. Det blev mycket mer fudge än som fick rum på kakan. Dessutom blev den väldigt kladdig, trots att jag varit väldigt noga med övriga mått och temperaturen. Smaken blev i alla fall uppskattad, men ingen erbjöd sig som konditor inför jubileet.
Hoppas att andra föreningar som tänker bjuda på den här kakan lyckas bättre.

22 Aug 2019

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se