Bin i rabatten

Sedan bina var ute och luftade sig i februari har våren avancerat ganska sakta. Visst har det varit plusgrader och soliga dagar, men mestadels blåsigt. För en vecka sedan hade några krokusar vågat sig fram, men bina höll sig kvar inne i kupvärmen.

 

I torsdags var det äntligen både soligt, varmt och lugnt, och i luften hördes det härliga ljudet av surrande bin. Nu verkade de riktigt sugna på något godare än sockerlag. Under ett par timmar var det riktigt trångt i blommorna. Men vad har hänt med krokusbladen? Det skulle snart visa sig.

Fredag morgon stod en präktig råbock och mumsade i rabatten. Schas! skrek jag, och han drog sig motvilligt undan. Varenda krokus var borta! Julrosorna är tydligen inte smakliga, de var kvar till glädje för humlan som kom på besök på lördan. En liten fjäril hade också vågat sig fram. Naturen börjar vakna, och jag får se till så inte bina gör slut på vinterfodret.

21 Mar 2020

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se