Müsli från Bosjöns Bigård

Den här müslin brukar jag göra i ordning en stor sats av ungefär en gång i månaden, det blir ca 30 portioner. Den kan varieras inom vissa gränser med olika typer av flingor, frön och torkad frukt. Därför anges också totalmängderna inom varje typ av ingrediens.
Här är det senaste försöket:
3 dl kruskakli
3 dl vetekli
4 dl rågflingor
6 dl havreflingor, stora

Totalt 16 dl, blandas i en stor bunke

1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter

Totalt 3 dl nötter, hackas grovt och blandas i

1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl boveteflingor
2 dl kokosflingor

Totalt 6 dl frön, blandas ner i bunken.

1 dl brun farin
½ dl rapsolja
1 dl honung
½ dl vatten
Värmes lätt i en kastrull, så honungen smälter.
Ringla honungsblandningen över grynblandningen, och blanda mycket väl.
Bred ut på två långpannor och rosta i 175 grader i 10 + 10 minuter.
Byt plats på plåtarna efter halva tiden, så det blir jämt rostat.
Låt svalna och rör om så det inte blir klumpar.

½ dl mörka russin
½ dl ljusa russin
1 dl hackade aprikoser (ca 5 st)
1 dl syltad ingefära i fina strimlor (ca 5 st)
Totalt 3 dl torkad frukt/bär.
Det föreslagna kan bytas mot t ex tranbär, blåbär,gojibär, fikon.

Blanda i den hackade frukten och häll müslin i en tät burk

 

Välkommen

/binmedpollen.jpg

Välkommen till www.rarabin.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du veta när det händer något nytt i bigården eller på sidan? Skriv in din e-postadress här nedan så kommer nyhetsbrevet!

Länkar

Flygväder?

klart.se